KVO pakt drie punten op Lommel

KV Oostende heeft met 1-4 gewonnen op het veld van Lommel. Dissa, Depoitre en De Schutter vonden de weg naar het doel voor de leider in tweede klasse.

Lommel begon het best aan de partij en kreeg een aantal kansjes, maar Kudimbana werd niet echt verontrust. Aan de overzijde kon KVO enkel via vrije trappen van Brouckaert voor enig gevaar zorgen. De thuisploeg bleef voetbaltechnisch de betere ploeg, maar het was Oostende dat de 0-1 scoorde. Na een foutje van Thoelen had Dissa geen enkele moeite om de thuisgoalie met een lobje het nakijken te geven. Kudimbana had even later een wereldsave in huis op een dichte poging van Scheelen nadat de Oostendse defensie in de fout ging. Aan de overzijde toonden de Oostendenaars zich efficiënter. Depoitre kon met een achterwaartse kopbal de score uitdiepen tot 0-2. In de 72ste minuut kwam de bal bij De Schutter die met een droge knal de thuisgoalie het nakijken gaf en de score uitdiepte tot 0-3. De thuisploeg reageerde onmiddellijk met een doelpunt van Jutten die na een vrije trap de bal aan de tweede paal kon binnenduwen, 1-3. In de 91ste minuut scoorde Depoitre zijn tweede van de avond toen hij de thuisgoalie met een weergaloze lob te grazen nam. 1-4 luidde het eindverdict.