KVO klopt Antwerp met 1-0

KV Oostende rekende vanmiddag thuis af met Antwerp met 1-0. KVO blijft derde in de stand en diept de kloof met Antwerp uit tot 8 punten.

Antwerp nam de partij vanaf het begin in handen en dat leverde na 12′ een goeie kans op. De paal hield de stand op 0-0. Even voor het halfuur ging de Antwerpkeeper in de fout. Zijn ingreep op Luissint was dubieus, maar scheidsrechter Pots floot niet. De vrije trappen van Brouckaert waren telkens goed aangesneden. Even raken kon genoeg zijn en dat deed Luissint. Het stond 1-0 vijf minuten voor de rust. Ook in de tweede helft bleef KVO hard werken met een prima mentaliteit, maar net als Antwerp creëerde de kustploeg weinig kansen. Antwerpkeeper Defourny speelde de hele wedstrijd nonchalant, maar KVO kon dit niet verzilveren in de tweede helft. Antwerp nam in de laatste minuten nog risico’s , maar de gelijkmaker zat er niet meer in. Trainer Vanderbist kon tevreden zijn. Hij won met 1-0 van Antwerp.