KVK zet Club Brugge een hak

Redactie KW

KV Kortrijk haalde het verdiend van Club Brugge. De titelpretendent kon geen vervolg breien aan de goede voorbereidingscampagne. Kortrijk speelde vrij en vrank, en zag dat bekroond met een doelpunt van Davy De Beule.

Club was nochtans goed begonnen aan deze West-Vlaamse derby. met al meteen een uitstekende kans voor Joseph Akpala. Kortrijk nam daarna wel snel de match in handen. Ilombe M’Boyo, overgekomen van Charleroi, ontpopte zich tot een constante gesel voor de Brugse defensie. Rossini, die de voorkeur had gekregen op Benko en Ibou, verprutste een mogelijkheid, maar dat deed ook Akpala aan de overkant. Het hele stadion schreeuwde nog om een rode kaart voor Klukowski toen die Capon ten val bracht. De ex-Bruggeling was anders alleen op weg geweest naar Stijnen. Scheidsrechter Pots zag er geen graten in.

Ook in de tweede helft was Kortrijk de betere ploeg, en toen M’Boyo zomaar tussen Donk en Geraerts mocht dribbelen, en voorzetten, tikte Davy De Beule de bal voorbij Stijnen. De voorsprong was verdiend.

Koster reageerde door Vargas en Dalmat in te brengen, en dat resulteerde in meer druk van Brugse zijde. Verbauwhede moest een paar keer flink uit de kast komen, maar hield zijn netten schoon. Ook Stijnen moest nog uitpakken om Benko van de 2-0 te houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier