KVK WESTHOEK – SASSPORT BOEZINGE: 8-1

© VDB VDB

KVK Westhoek wint met riante cijfers van Sassport Boezinge.

© VDB VDB

Heel veel toeschouwers woonden de derby tussen de twee Ieperse ploegen bij maar van een echte wedstrijd was nooit sprake. De thuisploeg was veel te sterk voor de bezoekers, die aan de rust uitgeteld waren.

In de aanvangsminuut kreeg Wittesaele een enorme kans maar hij vergat de open doelkans binnen te koppen. De thuisploeg ontsnapte in de 5de minuut wel aan een achterstand toen Winnock de bal op de eigen deklat kopte. Was Boezinge op voorsprong gekomen dan was het misschien een andere wedstrijd geweest. Nu maakte de thuisploeg er een demonstratie van. Na tien minuten nam KVK Westhoek het initiatief in handen en Boezinge kon weinig meer dan achter de feiten aanlopen. Het flirtte in de verdediging met de strafschop maar de jonge scheidsrechter Benoit Vispoel was mild. KVK Westhoek scoorde drie keer voor de rust zodat er in de resterende 45 minuten geen sprake meer was van een wedstrijd. Boezinge had in de eerste helft twee keer kunnen dreigen via Vatcheichvili.

KVK WESTHOEK - SASSPORT BOEZINGE: 8-1

© VDB VDB

Na de pauze ging KVK Westhoek op zijn elan door en scoorde nog vijf doelpunten. Anthony Verbeeck kon bij een 6-0 stand de zware nederlaag enigszins verzachten. In de tweede helft had KVK Westhoek ook nog eens twee keer de paal getroffen via Delneste en Euvrard. Ondanks de derby en het feit dat beide ploegen de punten konden gebruiken, ging het er op en rond het veld heel sportief aan toe. Bij Sassport Boezinge tekende de 38-jarige ex-Cercle Brugge doelman Ricky Begeyn die meteen als invallerkeeper op het scheidsrechtersblad stond. Gewezen scheidsrechter Frank De Bleeckere woonde de wedstrijd bij en zag wellicht zelden een dergelijke eenrichtingswedstrijd. De vraag blijft of Boezinge een dergelijke afstraffing nog te boven komt. KVK Westhoek zet dan wel met overtuiging zijn opmars verder.

Doelpunten: 11′ Lebsir 1-0, 24′ Euvrard 2-0, 35′ Lebsir 3-0, 53′ Delneste 4-0, 57′ Lebsir 5-0, 64′ Euvrard 6-0, 71′ Verbeeck 6-1, 77′ Delneste 7-1, 84′ Bafcop 8-1.