KVK-trainer doet oproep om stadion kindvriendelijker te maken

© BELGA
Redactie KW

KVK-Club Brugge vorig weekend stond bol van spektakel, maar ook van vandalisme. KVK-trainer Hein Vanhaezebrouck doet een oproep.

“Er is één iets dat ik over de wedstrijd van zondag nog kwijt wil”, begon Hein Vanhaezebrouck zijn wekelijkse persconferentie. “Ik pleit steevast voor meer volk en dat is alleen maar haalbaar als gezinnen en kinderen present zijn. Maar het stoot me dan wel enorm tegen de borst dat precies die mensen door nota bene bezoekende supporters, die op een van onze tribunes samengetroept worden, geterroriseerd worden. Als ik hoor dat kinderen wenend de tribune verlaten, dat ze niet mogen juichen als hun ploeg scoort, dan ben ik geschokt. Met bezoekende supporters in een vak van de thuisploeg krijg je misschien een vol huis, maar op termijn zal dat nadelig zijn.”

Vanhaezebrouck had daarover afgelopen week al een gesprek met de directie. “Ze kunnen dit toch niet zomaar laten passeren? Anders voldoe je niet aan de noden van je supporters. Voor topmatchen mijden gezinnen met kinderen de staantribune, omdat die jonge gasten daar niet klaar voor zijn. Als ze nu ook al niet meer in de zittribune achter het doel terecht kunnen, dan is dat schrikwekkend. Ik verwacht dat het bestuur in samenspraak met de politie hier iets aan doet.”

(CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier