KVK-supportersclubs blijven bij hun boycot en gaan niet naar derby tegen Zulte Waregem

Redactie KW

(UPDATE) Ondanks een aanpassing van de ticketprijs blijven de Kortrijkse supporters de uitwedstrijd bij SV Zulte Waregem boycotten. Het coördinatiecomité van KVK-supportersclubs vindt 15 euro nog steeds te veel en roept op om thuis te blijven.

Omdat de KVK-supporters voor de derby tegen Zulte Waregem 20 euro moesten betalen voor een staanplaats, weigerden ze aanvankelijk de wedstrijd bij te wonen. Zelfs nadat Zulte Waregem de prijs voor een ticket liet zakken, wordt de actie toch voortgezet. De supporters van Kortrijk zullen op 24 september niet naar het Regenboogstadion trekken.

Patrick Jolie, voorzitter van het coördinatiecomité van de KVK-supportersclubs : “Toen men bij SV Zulte Waregem lucht kreeg van onze plannen voor een boycot, verlaagden ze woensdag, na een maand vruchteloos overleg, plots hun ticketprijs naar 15 euro. Maar zitplaatsen blijven sowieso uitgesloten. Daarmee kunnen wij niet overtuigd worden om onze boycot op te geven. Wij kregen voor onze actie trouwens de steun van de supportersfederatie van SV Zulte Waregem.”

Bij SV Zulte Waregem was men woensdag duidelijk in zijn communicatie. “De ticketprijs is 15 euro, de 20 euro waarvan aanvankelijk sprake was, berustte op een misverstand”, klonk het.

Afwachten hoeveel Kortrijkse supporters gehoor geven aan de oproep van het coördinatiecomité. Eén club, de Red Side, liet al verstaan dat ze tóch naar Waregem zullen afzakken.

(CDW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier