KV Oostende wint overtuigend van Heist met 5-1

KV Oostende blijft leider in tweede klasse na een makkelijke 5-1 overwinning tegen Heist.

Na een kwartier krijgt Degeling van Heist geel na een fout op Brouckaert. De vrije trap die daarop volgt wordt binnengetikt door Luissint, 1-0 voor de kustploeg. Oostende blijft druk zetten. Depoitre trapt eerst op Ruttens en wat later wordt zijn solo net voor doel afgeblokt. Op het half uur is het dan toch opnieuw raak voor KVO. Dissa scoort na een mooie assist van Depoitre.

Na de rust gaat Oostende gewoon door op hun elan. Moreels scoort 2 doelpunten in 3 minuten en na 55 minuten spelen staat het al 4-0. Heist geeft niet op en via een vrijetrap die die Criel binnentikt wordt het nog 4-1. Maar Oostende geeft de zege niet meer uit handen en Dissa zet de einduitslag op het bord met een mooie bal tussen de benen van een kansloze Ruttens. 5-1.

KVO blijft leider 8 punten voorsprong op Westerlo, dat zaterdag met 3-1 won van Wezet.