KV Oostende wint derby van KSV Roeselare

KV Oostende blijft het goed doen in de Exqi League. Het won de West-Vlaamse derby op Schiervelde met 1-3. Voor KSV Roeselare is het vijf voor twaalf.

KV Oostende begon het best aan de wedstrijd en verzamelde enkele kansjes. Na 6 minuten was het al raak voor de kustploeg. Ferreira-Lino kopte een vrije trap overhoeks binnen. In de daaropvolgende fase verdubbelden de bezoekers bijna de score, maar de trap van Laleman spatte uiteen op de lat. Het was een kwartier wachten vooraleer de thuisploeg daar iets tegenover kon zetten. Dotsenko zette doelman Delwarte aan het werk met een schuiver. Op het halfuur een uitstekende kans voor KSVR. Van De Velde lanceerde Dissa, maar hij trapte de bal zwak in de handen van de bezoekende doelman. Door de enorme regen werd het moeilijk voetballen voor beide ploegen en stond het 0-1 aan de rust.

De tweede helft was nog maar begonnen of de bordjes stonden alweer gelijk. KSVR zette de Oostendse defensie meteen onder druk en na wat geharrewar voor doel schoot topschutter Dissa de bal tegen de netten. KVO kwam er niet meer uit, maar veel kansen leverde het echter niet op voor de thuisploeg. Na iets meer dan een uur spelen vond Ferreira-Lino een opening in de Roeselaarse verdediging en het stond 1-2. KSV Roeselare was van slag en de bezoekers kwamen opnieuw in de wedstrijd. In de 70ste minuut was het over en uit. Opnieuw Ferreir-Lino deed de netten trillen en scoorde zo zijn derde van de avond. De kustploeg speelde de bal rustig rond en KSVR was niet meer bij machte om iets terug te doen. Dissa trof in de slotfase nog de paal, maar de zege van KV Oostende kwam niet meer in gedrang. Eindstand 1-3. (SM)