KV Oostende wint de derby tegen Cercle Brugge

KV Oostende en Cercle Brugge speelden zaterdagavond een derby in het Albertparkstadion. KVO haalde het na een knappe tweede helft met 2-0.

KV Oostende en Cercle plaatsten zich woensdagavond beiden voor de kwartfinales van de Beker van België en die inspanning leek in het wedstrijdbegin nog in de benen te zitten. In de aanvangsfase was er amper gevaar. Na een kwartiertje kon Kabananga toch plots dreigen. Aan de overzijde kreeg Brillant een uitstekende kans, maar hij kon niet in doel koppen. Aan de rust stond het dan ook 0-0.

KVO-trainer Vanderbiest bracht na de rust Mushekwi in de ploeg en dat zorgde voor meer diepgang. Hij kopte op doel, maar doelman Joris Delle kon de bal net tegenhouden. Iets later was het dan toch prijs. Fernando Canesin werkte met wat geluk een knappe aanval af : 1-0.

Cercle probeerde het vanaf dan vooral met de lange bal, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Even later was Cercle wel dreigend, maar tot drie keer toe stond doelman Ovono op de goede plaats. In de slotfase was er nog een uitbraak van KV Oostende. Franck Berrier zette de bal voor en de ingevallen Wilmet kon scoren : 2-0.

Door deze zege wipt Oostende over Lierse en KV Mechelen naar de elfde plaats in het klassement.