KV Oostende verliest topper tegen Lommel United

KV Oostende verloor de topper tegen Lommel United met 2-4. Daardoor komt de Lommelse fusieploeg aan de leiding in de Exqi League.

De kustploeg begon nochtans goed aan de wedstrijd want na drie minuten stond het al 1-0. Ferreira was er als de kippen bij om een corner in doel te deviëren. Lang stond die voorsprong echter niet op het scorebord. In de negende minuut kwamen de bezoekers langzij via een afstandsschot van Henkens. Na goed twintig minuten spelen stond opnieuw Henkens aan het kanon en via een afgeweken bal stond Lommel United op voorsprong. KV Oostende probeerde voor rust nog de gelijkmaker te scoren maar zonder succes.

De tweede helft kon niet slechter beginnen voor de thuisploeg. Dufour schilderde een corner prachtig op het hoofd van de ingelopen Lenaerts en het stond 1-3. Lommel United had de smaak te pakken en ging op zijn elan door. Drie minuten later stond het al 1-4. Azevedo ging op snelheid voorbij zijn man en knalde in de korte hoek binnen. KVO was even van zijn melk, maar herpakte zich geleidelijk aan en zette de bezoekers onder druk. Een kwartier voor tijd werd hun inzet beloond. Na wat geharrewar knalde Ferreira zijn tweede van de avond tegen de netten. KV Oostende probeerde nog, maar de bezoekers hielden stand. De tweede nederlaag op rij voor de thuisploeg. (SM)