KV Oostende verliest ook tweede eindrondematch

KV Oostende deed donderdag een slechte zaak in de eindronde. Het verloor in eigen huis met 1-3 van Eupen.

De kustploeg begon nochtans goed aan de partij. Het domineerde de eerste helft en kwam ook op voorsprong. Yohan Brouckaert kopte een voorzet van Jamaïque Vandamme binnen. KVO ging dan ook rusten met een 1-0-voorsprong.

De tweede helft begon slecht voor KVO. Espinal zette zich door op de flank en zijn voorzet belandde via verdediger Gertjan Martens in het doel van KVO : 1-1. KVO was wat van slag en Eupen voelde dat er meer in zat. De Oostkantonners voerden de forcing en KVO had het moeilijk. De kustploeg probeerde te counteren, maar Eupen nam het heft in handen. De bezoekers kwamen dan ook verdiend op voorsprong toen Enes Saglik met een heerlijke knal voor 1-2 zorgde. KVO probeerde nog iets aan de achterstand te doen, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Trainer Vanderbiest, in de tribune door een schorsing, gooide nog enkele spitsen in de strijd, maar KVO kon niet meer scoren.

In de slotfase kreeg KVO nog het deksel op de neus. Doelman Dumesnil kreeg rood omdat hij een doorgebroken speler van Eupen neerhaalde. Iets later zorgde uitblinker Saglik voor het harde verdict : 1-3. Waasland-Beveren won op Westerlo met 1-2 en dus lijkt het een tweestrijd tussen Waasland-Beveren en Eupen te zullen worden. Na twee matchen hebben die twee teams al zes punten, KVO en Westerlo zijn nog puntenloos.

KVO maakte na de match ook nog drie transfers bekend : Laurent Depoitre, Wouter Moreels en Niels De Schutter komen over van reeksgenoot Aalst.