KV Oostende verliest in eigen huis van Standard

KV Oostende kon zondag niet stunten tegen Standard Luik. Het verloor met 2-4.

Bij KV Oostende stonden nieuwkomers Franck Berrier Jonathan Wilmet en Fernando Canesin aan de aftrap. Onder andere Yohan Brouckaert en Tom Van Imschoot verdwenen daardoor naar de bank. Spits Nyasha Mushekwi, die deze week te laat terugkeerde uit Zuid-Afrika, zat niet in de selectie.

Standard begon het felst aan de partij, maar toch kwam KV Oostende op voorsprong. Standardgoalie Kawashima loste een knal van Canesin en Laurent Depoitre was goed gevolgd en tikte de 1-0 binnen. Voor Standard was het de eerste tegengoal in de competitie dit seizoen, KV Oostende kwam voor het eerst dit seizoen op voorsprong. Even later ging Fernando Canesin solo, maar laatste man Kanu stopte hem en kreeg slechts geel. Jonathan Wilmet knalde de bal in de handen van Kawashima. Laurent Depoitre claimde even later een strafschop, maar ref Tim Pots floot niet.

Lang genoot KVO niet van de voorsprong. Imoh Ezekiel ging op wandel door de KVO-defensie en legde de 1-1 binnen. Tien minuten later zorgde Batshuayi voor de 1-2. De match was gespeeld toen Batshuayi in de 38ste minuut voor de 1-3 zorgde. De KVO-defensie stond erbij en keek ernaar. KVO-trainer Vanderbiest wisselde Baptiste Schmisser voor Gertjan Martens.

In de tweede helft bleef Standard heer en meester en het werd zelfs 1-4 toen opnieuw Batshuayi de KVO-defensie te snel af was. Oostende scoorde wel onmiddellijk tegen via Denis Dessaer, maar verder kwam de kustploeg niet meer. De match eindigde op 2-4.