KV Oostende verliest eerste match in de eindronde

© VDB

KV Oostende begon de eindronde met een nederlaag. De kustploeg verloor met 4-1 op het veld van Waasland-Beveren.

KVO kwam al vroeg op achterstand. Bij een vrije trap was iedereen verdediger Doumbia vergeten en die knikte simpel de 1-0 binnen. Iets later verdubbelde hij zelfs de voorsprong toen doelman Dumesnil een corner verkeerd inschatte. Voor KVO was dat het teken om in actie te komen. Dissa en Jonckheere kregen mooie kansen, maar telkens stond doelman Clepkens op de goede plaats. KVO had duidelijk de bovenhand, maar doelman Clepkens was outstanding. Net voor de rust werd een doorgebroken Jamaïque Vandamme foutief afgestopt in het strafschopgebied, maar de ref floot niet.

In de eerste minuut na de rust scoorde Waasland-Beveren via Onana : 3-0 en match gespeeld. KVO probeerde nog wel de bakens te verzetten en had het overwicht, maar kwam amper tot uitgespeelde kansen. Plots viel er toch een doelpunt uit de lucht. Essikal scoorde met een afstandsschot de 3-1 en KVO geloofde er weer in. Waasland hield echter het hoofd koel en zorgde op de counter zelfs voor de 4-1 via Onana. Het verschil zat hem vooral in de efficiëntie.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.