KV Oostende stunt in de Beker van België

© VDB
Redactie KW

KV Oostende knikkerde woensdagavond eersteklasser OH Leuven uit de Beker van België. KVO haalde het in eigen huis met 2-1.

Het was woensdagavond meteen duidelijk dat de Beker van België geen prioriteit is voor KV Oostende en OH Leuven. Beide ploegen begonnen weinig geïnspireerd aan de wedstrijd. Leuven nam het initiatief en KVO probeerde te counteren. Leuven dreigde even op een stilstaande fase, maar doelman Dumesnil was attent. KVO-trainer Vanderbiest was duidelijk niet tevreden en nog voor het halfuur deed hij al twee wissels : Depoitre en Gendarme werden vervangen door Vandamme en Kaminiaris. En dat rendeerde meteen. Jamaïque Vandamme lokte een fout uit en OHL-verdediger Ludovic Buysens trapte in de val en kreeg zijn tweede gele kaart.

Een ander beeld in de tweede helft. KVO profiteerde van de man-meer-situatie en Leuven kroop terug. In de 69ste minuut opende Mama Dissa dan de score na een blunder van OHL-goalie Logan Bailly. Leuven drong amper aan en met een mooie lob zorgde Vandamme voor de 2-0. Even later zorgde invaller Joren Dehond voor de 2-1. Verder kwam Leuven niet meer en dus zit KVO in de achtste finale van de Beker van België.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier