KV Oostende schuift op naar tweede plaats na winst in topper

KV Oostende rukt in de klassering van tweede klasse op van de derde naar de tweede plaats na 4-0 winst tegen rechtstreekse concurrent Waasland-Beveren. Mama Dissa was de uitblinker met twee goals.

Net voor het kwartier kwam Oostende op voorsprong toen Broeckaert scoorde in de rebound na een poging van Dissa. Dissa zorgde voor het meeste gevaar bij Oostende en op slag van rust kon hij de voorsprong verdubbelen met een heerlijk doelpunt.

Na de rust bleef KVO voor de meeste druk zorgen. Jamaïque Vandamme kon net als voor de rust een paar keer dreigen maar scoren zat er niet in. Een assist lukte wel voor Vandamme want met nog een kwartier te spelen bediende hij Dissa die meteen zijn tweede van de middag scoorde. Waasland-Beveren bleef onmondig en kon niet meer reageren. Oostende kon na een knappe combinatie via Luissaint de score nog verder opvoeren tot 4-0.

Door de nederlaag van Charleroi, tweede in de stand, schuift KVO op naar de tweede plaats, op drie punten van leider Eupen.