KV Oostende pakt punt op Antwerp

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

KV Oostende kwam op voorsprong tegen een sterk Antwerp, maar nog voor de rust kon de thuisploeg gelijkmaken. In de tweede helft hield een sterk keepende Dumesnil zijn team een paar keer recht en helemaal op het einde ging de zege nog bijna naar de kustploeg, maar de bal van Wallaeys stierf op de paal.

De thuisploeg ging meteen op zoek naar het openingsdoelpunt, maar de poging van Dosunmu werd in hoekschop geblokt en even later zoefde een schot van Oris maar nipt over het doel. Aan de overkant was het echter meteen wel raak. KV Oostende kreeg een hoekschop en Brillant kopte de 0-1 aan de eerste paal tegen de netten. Antwerp liet het niet aan zijn hart komen en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. KV Oostende ontsnapte er twee maal aan, wanneer zowel Oris als Ionescu het doelhout viseerden. De gelijkmaker kwam er uiteindelijk toch, na onnodig balverlies op het middenveld. Lambot trapte de 1-1 vanop de rand van de zestien voorbij een kansloze Dumesnil. Vlak voor de rust kreeg de kustploeg de kans om opnieuw op voorsprong te komen, maar de vrije trap van Essikal werd alsnog uit doel geranseld door Defourny.

KV Oostende begon iets gretiger aan de tweede helft, maar Defourny liet zich niet verrassen door het schot van Brouckaert en de lobbal van Pinto. Daarna hield Dumesnil zijn team recht op een vrije trap van Oris. De doelman van KV Oostende speelde andermaal een sterke match, want hij kwam telkens gevat tussenbeide en hield Dosunmu van een gemaakt doelpunt. De kustploeg kwam daarna opnieuw beter in de match, maar het was opletten geblazen. Wallaeys kwam nog dicht bij de 1-2, maar zijn bal trof de paal. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 1-1. (SM)