KV Oostende pakt eerste puntje in eindronde

Redactie KW

KV Oostende heeft de vervelende nul in de eindronde weggeveegd dankzij een 0-0 gelijkspel tegen Westerlo. De kustploeg verdiende meer, maar miste scherpte in de afwerking. Westerlo zakt na deze scoreloze puntendeling zeker naar tweede klasse.

Jürgen Sierens stond bij de thuisploeg nog eens doel als vervanger van de geschorste Dumesnil. Voor de rest waren er geen verrassingen in de opstelling bij KVO Oostende. De jongens van Frederik Vanderbiest begonnen het best aan de wedstrijd en probeerden het heft in handen te nemen. De eerste dreiging kwam er via een center van Brouckaert, maar de bal ging voorlangs. Op het kwartier kwam Westerlo steeds meer opzetten. Reynaldo zette zich goed door en bediende Sidibé, maar de spits kwam net iets te kort om de bal binnen te tikken. Na een leuk openingskwartier, verdween het tempo uit de wedstrijd. Even voor het halfuur profiteerde Dekelver bijna van een misverstand in de thuisdefensie, maar hij vergat af te werken. 0-0 was dan ook de logische ruststand.

Vandamme mist

KVO kwam duidelijk scherper uit de kleedkamer en dat resulteerde onmiddellijk in een kans voor Jonckheere, maar die kreeg de bal niet voorbij doelman Van Hamel. Ook Luissint liet zich in de tweede helft enkele keren opmerken en bezorgde Delen en Goor een lastige avond. Zijn voorzetten zaaiden verwarring in de Westelse defensie, maar onder andere Jamaïque Vandamme kon niet profiteren. Diezelfde Vandamme had nog een uitstekende kans op de 1-0 toen hij alleen op de bezoekende doelman afging, maar faalde. Oostende duwde het gaspedaal even verder in en zowel Brouckaert als Jordi bestookten doelman Van Hamel, maar die hield zijn ploeg recht. In het slot van de wedstrijd werd Vandamme nog neergehaald in de 16, maar scheidsrechter Verbist reageerde niet. Het bleef uiteindelijk 0-0 en daarmee pakte KVO niet alleen zijn eerst punt in de eindronde, maar veroordeelde het Westerlo definitief tot tweede klasse.

(TVK)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

KV Oostende pakt eerste puntje in eindronde

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier