KV Oostende pakt een punt in Gent

KV Oostende kwam een paar keer goed weg tegen AA Gent, maar maakte in de slotfase gelijk en miste daarna zelfs nog twee levensgrote kansen.

KV Oostende ontsnapte meteen aan een vroege achterstand wanneer een stevige uithaal van Neto op de paal uiteenspatte. Geleidelijk aan herstelde de kustploeg het evenwicht en dreigde na een kwartier een eerste keer via Berrier en Brouckaert. Een goede vijf minuten later kreeg Depoitre een uitstekende kans, maar hij zag zijn poging gered worden door Boeckx.

Meteen daarna stak AA Gent zijn neus aan het venster, maar Berthelin reageerde attent op de vrije trap van El Ghanassy. Vijf minuten voor rust was er even paniek bij de thuisploeg nadat Boeckx de bal knullig in de voeten van Siani trapte. De doelman herstelde zijn fout door de poging onschadelijk te maken. Oostende dreigde nog via een voorzet van Berrier, maar de 0-0 bleef op het bord.

In de tweede helft bracht AA Gent twee nieuwe spelers op het veld en ze toonden zich meteen. Soumahoro haalde de achterlijn, maar Privat kwam net te kort voor de voorzet. De thuisploeg ging op zoek naar het openingsdoelpunt en in de 54ste minuut was het raak. Een ongevaarlijk schot van Lepoint werd door Niels de Schutter ongelukkig in eigen doel gewerkt. Meteen daarna verdubbelde de thuisploeg bijna de score, maar de vrije trap van Pedersen ging centimeters naast.

In de 65ste minuut omspeelde Soumahoro de bezoekende doelman, maar besloot onbegrijpelijk naast het lege doel. Een pijnlijke misser voor de Ivoriaan, want tien minuten voor tijd komt KV Oostende langszij. Berrier bediende met een geniaal hakje de ingevallen Canesin die de 1-1 op het bord zette. Daarna kreeg Depoitre nog twee grote kansen, maar hij kon ze niet verzilveren.