KV Oostende maakt verschil na rust

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Met de verplaatsing naar Lommel United stond KV Oostende voor een loodzware opdracht. Het won echter met 0-2 dankzij twee doelpunten van Dissa na rust. Zo blijft de kustploeg in het spoor van leider Chaleroi.

De match begon met een minuut stilte voor de slachtoffers van de busramp. Meteen na de aftrap probeerde KV Oostende de partij in handen te nemen, maar het was Cerigioni die de bezoekende doelman Dumesnil het eerst aan het werk zette. Daarna was het vooral de kustploeg die het spel dicteerde, maar meer dan enkele halve kansjes leverde dat niet meteen op.

Na vijf minuten in de tweede helft kon thuisdoelman Thoelen nipt Vandamme van het openingsdoelpunt houden, maar nog eens vijf minuten later stond het dan toch 0-1. Dissa kopte de voorzet van Brouckaert onhoudbaar in doel. Daarna dreigde KV Oostende nog via Vandamme en Brouckaert, maar het was wachten tot de 87ste minuut voor de 0-2 viel. Dissa haalde een verloren bal van Baert terug en zette de 0-2-eindcijfers op het bord.