KV Oostende houdt drie punten thuis tegen Tubeke

Vrijdagavond is KV Oostende opnieuw aan de leiding gekomen in de Exqi League. In het eigen Albertpark werd met 2-1 gewonnen van AFC Tubeke.

De thuisploeg begon vrij slordig aan de wedstrijd en de beste kansen waren dan ook voor Tubeke. Toch was het KV Oostende die na elf minuten al op voorsprong kwam. Sylvio Breleur zorgde voor het openingsdoelpunt. Daarna domineerde de thuisploeg de wedstrijd maar Walter Baseggio kon op vrije trap de gelijkmaker op het bord plaatsen. Beide ploegen kregen daarna nog enkele kansen, maar er werd gerust bij een 1-1 tussenstand.

In de tweede helft bleef het spel op en af gaan, maar vier minuten voor tijd zorgde uitblinker Ibrahim Diallo voor de beslissing. De bezoekers probeerden daarna nog tegen te scoren, maar het was Lars Wallaeys die uiteindelijk nog de beste kans kreeg.