KV Oostende heeft zijn eerste zege van het seizoen beet

In het eigen Albertpark won KV Oostende zaterdagavond met 1-0 van Sporting Charleroi.

Na twaalf minuten bracht Tom Van Imschoot de thuisploeg op voorsprong. De wedstrijd verliep nadien gelijkopgaand, maar veel grote kansen werden er in de eerste helft niet meer gecreëerd. Aan Waalse zijde kreeg Guillaume François de grootste kans op de gelijkmaker, maar hij werkte die niet af.

Na de pauze kraakte KV Oostende de druk van Charleroi, maar plooien deden de kustjongens niet. David Pollet, Ederson Tormena en Giuseppe Rossini lieten wenkende kansen liggen. Aan de overkant hield Parfait Mandanda zijn ploeg in de wedstrijd. De Oostendse doelman Cedric Berthelin liet zich echter niet meer verrassen. Trainer Fred Vanderbiest mag zich aan een nieuw kostuum verwachten. Dat had Marc Coucke hem beloofd bij een eerste overwinning.