KV Oostende haalt verdiend gelijkspel

Een zwaar gehavend KV Oostende sleepte een verdiend gelijkspel uit de brand tegen RAEC Mons. Vanderbiest scoorde de gelijkmaker vanop de stip.

RAEC Mons, onder leiding van nieuwe trainer Van Wijk, begon de wedstrijd met aanvallende intenties en bestookte het doel van de thuisploeg. De eerste kans was echter voor Oostende toen Berthelin een kopbal van Jordi uit de hoek moest halen. De bezoekers reageerden meteen, maar Perbet kreeg de bal in een warrige fase niet tegen de netten. KV Oostende probeerde via snelle tegenaanvallen eruit te komen, maar deed dat te onzorgvuldig. Na twintig minuten werden de bezoekers tot tien man herleid na een vuistslag van Zola. Dat veranderde echter niets aan het spelbeeld. Mons bleef de lakens uitdelen, maar speelde te onzuiver om gevaarlijk te zijn. Na iets meer dan een halfuur klommen de Draken toch op 1-0-voorsprong na een rake kopbal van Perbet. Even later stond het bijna 2-0 na een flater in de Oostendse verdediging, maar Perbet was te verrast om de kans af te maken.

Bij de start van de tweede helft probeerde KV Oostende de wedstrijd in handen te nemen en na vijf minuten was het al raak. Saintini werd neergetrokken in de zestien en Vanderbiest zette de strafschop feilloos om. Aan de overzijde ontsnapte de thuisploeg aan een penalty na een trekfout. De kustploeg ging op zoek naar de winning goal, maar zorgde voor te weinig dreiging. Beide teams kregen nog enkele kleine kansjes, maar de hoofdrol werd nog opgeëist door Dennis Van Wijk. De trainer van RAEC Mons werd naar de tribune verwezen nadat hij te fel zijn mening gaf aan de scheidsrechter. Op het einde kreeg Perbet nog zijn tweede gele kaart waardoor de bezoekers de wedstrijd met negen eindigden. Een mooi gelijkspel voor een zwaar gehavend Oostende. (SM)