KV Oostende gaat winnen op het veld van Brussels

De wedstrijd eindigde op 1-2. KVO blijft uiteraard aan de leiding in tweede klasse met 7 punten voorsprong op dichtste achtervolger Moeskroen-Péruwelz, dat dit weekend nog in actie moet komen.

Na een eerdere prik via Depoitre en Moreels kwamen de kustjongens net na het halfuur toch op voorsprong toen Depoitre een hoekschop van Brouckaert aan de tweede paal binnenschoof. Na de openingstreffer kopte Depoitre net naast de linkerkruising. Op slag van rust versscheen Dissa alleen voor de thuisdoelman, maar zijn poging hobbelde naast.

De Schutter kreeg in de tweede helft rood, maar KVO liep toch 0-2 uit. Schmisser kopte een vrijschop van Brouckaert in de winkelhaak. De thuisploeg milderde via Habarigura (1-2) die randje buitenspel kon afwerken. Het werd nog een prangende eindfase, maar KVO bleef overeind.