KV Oostende gaat in eigen huis onderuit tegen Waasland-Beveren

KV Oostende ging zaterdag met 0-2 onderuit tegen Waasland-Beveren. De bezoekers scoorden in elke helft één keer.

Na negen minuten kreeg Oostende de eerste kans van de wedstrijd, maar de poging van James Lahousse werd van de lijn gered. Aan de overkant moest doelman Rubin Dantschotter een bal met het hoofd ontzetten voor de aanstormende Kristof Snelders. Oostende bleef daarna het gevaarlijkst, maar Breleur kon de score niet openen. Het waren zelfs de bezoekers die negen minuten voor de rust op voorsprong kwamen. Een foutje in de Oostendse defensie werd afgestraft door Jacobs. De ploeg van trainer Frederik Vanderbiest begon aanvallend aan de tweede helft, maar voetbalde te slordig om aanspraak te maken op een puntendeling. Elf minuten voor tijd gaf Vandamme de Oostendenaars de doodsteek.