KV Oostende en Zulte Waregem houden elkaar in evenwicht

Zondagavond namen KV Oostende en Zulte Waregem het tegen elkaar op. De West-Vlaamse derby eindigde op 1-1.

Op de vijfde speeldag stonden KV Oostende en Zulte Waregem tegen elkaar, de twee ploegen die drie maanden geleden nog aan elkaar werden gelinkt door de hele stamnummerkwestie. Voor de match werd Marc Coucke, de nieuwe sterke man bij KV Oostende, begroet door de KVO-fans.

De match zelf dan. Zulte Waregem nam direct het iniatief en klom in de beginfase op voorsprong via Jens Naessens. KVO bakte er niets van en had het moeilijk met het tempo van de bezoekers. Gaandeweg herstelde de kustploeg echter het evenwicht en in de 25ste minuut scoorde nieuwkomer Nyasha Mushekwi de gelijkmaker. KVO nam nu het initiatief, maar de pogingen van Denis Dessaer en Yohan Brouckaert misten de goede richting : 1-1 aan de rust.

In de tweede helft was de match in evenwicht, maar vooral KV Oostende was gevaarlijk. Doelman Bossut was attent op een poging van Mushekwi. Twintig minuten voor tijd was er een enorme kans voor Laurent Depoitre, maar Steve Colpaert redde op de lijn. Depoitre bleef de gevaarlijkste man op het veld, maar hij kwam niet tot scoren. Uiteindelijk eindigde de match op 1-1.