KV Oostende en KSV Roeselare pakken een punt

Woensdagavond begon ook tweede klasse aan het nieuwe voetbalseizoen. De twee West-Vlaamse teams, KV Oostende en KSV Roeselare, pakten elk een punt op verplaatsing.

KVO moest naar het FC Brussels van Michel De Wolf. KVO begon goed aan de partij, maar de eerste kans voor Brussels was raak. Siani strafte een aarzeling in de KVO-defensie af. Doelman Sierens, die tegen zijn ex-club speelde, ging niet vrijuit. KVO kon pas in de 44ste minuut gevaarlijk zijn. Dissa kopte voorlangs.

Een ander verhaal in de tweede helft. In de tweede minuut kwam nieuwkomer Jamaïque Vandamme alleen voor de keeper, maar hij miste. KVO probeerde het wel, maar de passes waren te onzuiver om tot echt uitgespeelde kansen te komen. KVO leek af te stevenen op een nederlaag, maar in de slotminuut werd KVO beloond voor de goede wil en inzet. Op een hoekschop van Pinto knikte Frédéric Brillant de 1-1 binnen. Voor KVO was het punt erg gevleid, maar de kustploeg was toch tevreden.

Het omgekeerde verhaal bij KSV Roeselare, dat op bezoek moest bij Boussu Dour Borinage. Roeselare had het aanvankelijk moeilijk met de Henegouwers, maar kwam op voorsprong na een strafschop van Anthony Di Lallo. In de tweede helft kreeg Roeselare het moeilijk, en het was Savigny die voor de gelijkmaker zorgde. Nieuwkomer Papa Sene kreeg in de slotfase nog rood, en voor Roeselare was het nog alle hens aan dek om een puntje uit de brand te slepen.

Nog dit. Slechts vier teams konden winnen op de openingsspeeldag : Waasland-Beveren, Charleroi, Antwerp én Eupen.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Roeselare en De Zeewacht.