KV Oostende blijft gedeeld derde na 4-1 tegen Sint-Niklaas

KV Oostende blijft in het spoor van Charleroi en Eupen in de tweede klasse van het voetbal. KVO klopte op eigen veld Sint-Niklaas met 4-1. Nog in tweede ging Roeselare met 2-1 onderuit op het veld van Waasland-Beveren.

Oostende kwam nog voor het kwartier op een 1-0 voorsprong via Brouckaert. Verder valt er in de eerste helft weinig te beleven, pas vlak voor rust opnieuw gevaar voor de thuisploeg via Vandamme. Maar de Oostendse aanvaller wordt net voor de zestien onderuit gehaald door Schumann. Die krijgt daarvoor rood en Sint-Niklaas moet met 10 man verder.

Oostende kan in de tweede helft met een man meer het overwicht omzetten in doelpunten. Gueye en Martens kunnen elk een vrije trap omzetten. Tussendoor kon Glouftsis wel de aansluitingstreffer scoren. Martens scoort twintig minuten voor affluiten nog de 4-1. Oostende wint vrij makkelijk en staat samen met Waasland-Beveren op een gedeelde derde plaats in het klassement.