KV Kortrijk wint van Club Brugge met 3-1

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Club Brugge kon alleen aan de leiding komen in play-off 1, maar het verloor met 3-1 in het Guldensporenstadion.

KV Kortrijk greep Club Brugge meteen bij de keel. Ernest N’for scoorde op vrije trap al na 5 minuten de openingstreffer. De thuisploeg bleef drukken, en dat resulteerde uiteindelijk in de 2-0 via Chavarria.

Na de rust kwamen bij Club Brugge Vleminckx en Bacca in de ploeg, maar scoren lukte niet. Toch werd het 2-1, na een penaltydoelpunt van Vazquez. De Spanjaard zag z’n eerste poging gestuit door Van Hout, in de herneming lukte het wel.

Club Brugge leek dan op weg naar de gelijkmaker, maar Chavarria bezegelde met z’n tweede van de avond het lot van Christoph Daum en co. Geen leidersplaats voor Club, KV Kortrijk is vierde.