KV Kortrijk wint probleemloos van GBA

KV Kortrijk had geen moeite met een enorm zwak GBA. Het won overtuigend met 4-0 en klopt daardoor weer aan bij de top zes.

Beide ploegen begonnen aarzelend aan de wedstrijd. Na tien minuten stak KV Kortrijk zijn neus voor de eerste keer aan het venster en het was meteen raak. Het doelpunt van Rossini werd echter afgekeurd voor buitenspel. Meteen daarna plukte De Beule de bal uit de lucht, maar zijn schot ging een half metertje naast het doel van Kaminski. Derde keer, goede keer dan maar. Via een domme strafschopfout van Wanyama op Mboyo zette Rossini de thuisploeg verdiend op een 1-0-voorsprong. De bezoekers probeerden, maar zorgden niet echt voor gevaar. Na 35 minuten zette de Veekaa de 2-0 op het bord. Standard-huurling Gershon troefde doelman Kaminski af in de lucht en via de achterkant van zijn hoofd kopte hij de bal binnen. Germinal Beerschot Antwerpen kon daar in de hele eerste helft geen grote kans tegenover zetten. 2-0 aan de rust.

De tweede helft was nog maar begonnen of het stond al 3-0 voor de thuisploeg. Deze keer werd de fout gemaakt op Rossini en mocht Mboyo de strafschop omzetten. KV Kortrijk had zijn schaapjes op het droge en de bezoekers leken niet in staat nog iets terug te kunnen doen. De Boeck bracht nog MacDonald en Cruz in de ploeg, maar zonder resultaat. Zelfs zonder door te drukken bleef de thuisploeg de betere ploeg en tien minuten voor het einde van de wedstrijd was het opnieuw raak. Invaller Messoudi duwde het mes nog dieper in de wonde en scoorde de 4-0 na een afgeweken schot van Mboyo. KV Kortrijk deed een goede zaak in het klassement, voor de bezoekers was het alweer een avond om snel te vergeten. (SM)