KV Kortrijk wint overtuigend van Germinal Beerschot

Op de drieëntwintigste speeldag van de Jupiler Pro League kon KV Kortrijk thuis makkelijk winnen van Germinal Beerschot. Het werd 4-0.

In een op sommige momenten vinnige partij tussen KV Kortrijk en Germinal Beerschot waren het de bezoekers die voor het eerste gevaar zorgden. Toch was het de thuisploeg die eerst kon scoren. Na een redding van stijnen op een kopbal van Dejaegere, was Oussalah goed gevolgd. Hij zette Kortrijk op 1-0. Niet veel later scoorde Oussalah nogmaals op aangeven van Dejaegere. 2-0 was ook de ruststand.

Na de rust kwam Beerschot met twee wisselspelers voor de dag, maar het mocht niet baten. Het was opnieuw Kortrijk dat al vroeg de netten deed trillen. Pavlovic trapte van dichtbij een door Dejaegere verlengde voorzet binnen. Het leek over en uit voor Beerschot toen de thuisploeg nog een penalty kreeg nadat Stijnen Chavarria onderuit haalde. Carevic nam de strafschop, maar besloot tegen de buitenkant van de paal. Na enkele minuten scoorde De Mets het vierde doelpunt dan toch. De kwakkelende defensie van Beerschot leek kansloos tegen de troepen van Hein Vanhaezebrouck.

4-0 werd ook de eindstand. Door het verlies zakt Beerschot terug naar de vijftiende plaats terwijl Kortrijk zich naar de zevende plaats hijst.