KV Kortrijk wint op Charleroi

KV Kortrijk boekte een knappe overwinning. Het won zaterdagavond met 1-2 van Charleroi.

KV Kortrijk ging zaterdag op zoek bij Charleroi. Beide teams hadden na drie matchen al vier punten en konden dus een gouden zaak doen in het klassement. De bezoekers uit Kortrijk schoten het best uit de startblokken en kwamen zelfs op voorsprong toen Maxime Chanot een vrijschop voorbij Charleroidoelman Mandanda knalde.

De vreugde was van korte duur. David Pollet zorgde meteen voor de 1-1. Ook voor Charleroi was de vreugde van korte duur want nog geen minuut later zorgde Benito Raman voor de 1-2. Na een aangename eerste helft stond het 1-2.

Kortrijk kwam het best uit de kleedkamer en een bedrijvige Benito Raman maakte het Charleroi lastig. Kortrijk leek op weg naar de zege, maar de bezoekers kregen het nog warm. Een kwartier voor tijd pakte Pavlovic twee keer geel in een minuut. Charleroi probeerde nog wel, maar kwam amper tot uitgespeelde kansen. KV Kortrijk hield uiteindelijk stand : 1-2.