KV Kortrijk wint na spannende slotfase van Genk

KV Kortrijk leek met een 2-0-voorsprong aan de rust op weg naar de zege, maar Vossen bracht zijn ploeg in de slotfase nog langszij. De ingevallen Dejaeghere besliste de partij alsnog in het voordeel van de thuisploeg.

Met het bezoek van Racing Genk stond KV Kortrijk voor een belangrijke wedstrijd in de strijd voor een plaats in play-off I. De thuisploeg begon enthousiast aan de wedstrijd en klom na 7 minuten al op voorsprong. Veselinovic devieerde de 1-0 voorbij doelman Bailly. Vijf minuten later verdubbelde KV Kortrijk bijna de score, maar Bailly hield zijn team recht op de poging van Oussalah. Halverwege de eerste helft kon Genk het evenwicht herstellen, maar veel gevaar leverde dat niet op. Op het half uur was het zelfs opnieuw de thuisploeg die dreigde, maar Bailly reageerde opnieuw attent op een poging van Pavlovic. Dat was echter uitstel van executie, want in de 32ste minuut trapte Pavlovic de 2-0 wel op het bord. Daarna behield KV Kortrijk zonder problemen de match onder controle, waardoor de rust met 2-0 bereikt werd.

Genk nam het initiatief in het begin van de eerste helft, maar het slaagde er niet in om Van Hout te verontrusten. Na tien minuten werd Vossen alleen voor doel gebracht, maar de spits nam de bal verkeerd aan en verkwanselde zo de kans op de aansluitingstreffer. Kortrijk hield de boel goed gesloten en loerde vooral op de counter. Kortrijk dreigde nog eens via Oussalah, maar zijn poging ging in het zijnet. In de 65ste minuut stond het dan toch 2-1. Op aangeven van De Bruyne kreeg Vossen de bal voorbij doelman Van Hout. Genk ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Kortrijk kwam er af en toe gevaarlijk uit. Op de valreep leek Genk toch nog een puntje uit de brand slepen toen Vossen in de 91ste minuut de 2-2 op het bord zette. Dat was echter buiten Dejaeghere gerekend. De jonge invaller ging op wandel door de Genkse verdediging en tikte de 3-2 voorbij Bailly in doel.