KV Kortrijk wint met het kleinste verschil

KV Kortrijk is dit seizoen op eigen veld nog steeds ongeslagen. Zaterdag werd met 1-0 gewonnen van KV Mechelen.

De thuisploeg domineerde de eerste helft, maar kon dat overwicht niet omzetten in doelpunten. Oussalah en Nfor kregen wel enkele kansen, maar doelman Olivier Renard stond pal. Ook na de rust was het KV Kortrijk dat de wedstrijd controleerde en een kwartier voor affluiten viel het verlossende doelpunt. Anderlechthuurling Dalibor Veselinovic profiteerde van een foutje in de Mechelse afweer. Vijf minuten later leken de drie punten binnen, want Ghomsi keek na een fout op Ernest Nfor tegen een rode kaart aan. Kortrijk kon die numerieke meerderheid niet meer uitbuiten, al was Nfor in blessuretijd nog dicht bij een tweede rood-witte treffer.