KV Kortrijk wint derby van Cercle Brugge

Thuisploeg Cercle Brugge en KV Kortrijk begonnen gretig aan de partij, maar het waren de bezoekers die gingen rusten met een 0-1-voorsprong. KV Kortrijk verdubbelde die score in het begin van de tweede helft, maar vijf minuten voor tijd klom Cercle opnieuw dichterbij. In een spannend slot kreeg de thuisploeg nog enkele kansen op de gelijkmaker, maar de 1-2 bleef uiteindelijk op het bord staan.

Kortrijk vloog er meteen in en dwong via Czvitkovics doelman Verbist tot een knappe redding. Het antwoord van Cercle liet niet op zich wachten. Eerst vloog een schot van Van Eenoo over doel, daarna ging een knal van Iachtchouk tegen Capon. De wedstrijd ging daarna goed op en neer, maar het was Kortrijk dat op voorsprong klom. Een doorgekopte vrijschop ging tot bij Veselinovic en die kopte de 0-1 boven zijn bewakers in doel. De thuisploeg reageerde meteen, maar de poging van Mertens werd zonder problemen onschadelijk gemaakt door Van Hout. De bezoekers waren zichtbaar tevreden met die 0-1-voorsprong en controleerden daarna de partij. Vlak voor rust probeerde Cercle nog langszij te komen, maar de poging van Neto was te zacht om de doelman te verontrusten.

Al vroeg in de tweede helft konden de bezoekers uit Kortrijk de score verdubbelen. Pavlovic kreeg de bal in het geharrewar voor zijn voet en twijfelde niet om de 0-2 op het scorebord te zetten. Na tien minuten in de tweede helft kwam Neto opnieuw dicht bij een doelpunt, maar hij kopte de bal te veel naar beneden waardoor Van Hout probleemloos kon oprapen. In de 65ste minuut stonden plots vijf groenhemden voor doel bij een vrije trap. De bal kwam opnieuw bij Neto terecht, maar veel gevaar leverde het niet op. Tien minuten voor affluiten zorgde Kortrijk nog eens voor gevaar. Nfor treuzelde echter te lang en weg was de kans. Meteen reageerde Cercle via Iachtchouk, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. Hier kwam KV Kortrijk goed weg. Veselinovic miste daarna de kans op de 0-3 en Cercle klom meteen dichter. Vetokele stond op de juiste plaats om de 1-2 tegen de netten te trappen. Cercle Brugge kreeg in de slotfase nog enkele uitgelezen kansen op de gelijkmaker, maar Vetokele kopte eerst voor een leeg doel hoog over en zag een schot gekeerd worden door Van Hout. In de allerlaatste seconden zoefde een poging van Iachtchouk nog nipt naast, maar tot scoren kwam de thuisploeg niet meer. Dankzij deze zege klimt KV Kortrijk tot op gelijke hoogte van Cercle Brugge in de stand.