KV Kortrijk wint derby tegen Cercle Brugge

KV Kortrijk begon het felst aan de wedstrijd, maar kwam wel op achterstand na een penalty van Jasjtsjoek. De thuisploeg bleef echter de betere ploeg in de tweede helft en Messoudi zorgde met twee doelpunten ervoor dat de drie punten uiteindelijk toch in Kortrijk bleven.

Na het vertrek van Ibou en Mboyo rustte de Kortrijkse aanval op de schouder van enige spits Rossini en die zorgde meteen voor gevaar. Zijn kopbal werd door Viane van de doellijn gehaald. De verdediging van Cercle stond niet zo stevig en in de tiende minuut kwamen de bezoekers goed weg. Capon was op weg naar doel, maar werd foutief afgestopt door Evens. De scheidsrechters zag er echter geen graten in. Na een kwartier spelen klom Cercle op gelijke voet met Kortrijk en kwam het zelfs op voorsprong. Cornelis ging gretig over het been van Reina en de scheids wees naar de stip. Jasjtsjoek scoorde de 0-1 tegen de gang van het spel in. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kon voorlopig niet meer voor doelgevaar zorgen.

KV Kortrijk ging in de tweede helft verder op zijn elan. Ze verzamelden enkele kansjes, maar echt groot gevaar zat er nog niet in. Na iets meer dan een uur spelen viel dan toch de gelijkmaker voor de thuisploeg. Een doorgekopte voorzet werd door Messoudi knap onder doelman Verbist in doel gewerkt. Zo stond de verdiende 1-1 op het bord. Beide ploegen hapten daarna even naar adem en vlak voor affluiten stond het bijna 2-1. Rossini kwam alleen voor de doelman, maar Verbist redde de meubelen. Twee minuten in de verlengingen ging de zege toch nog naar de thuisploeg. Weer Messoudi kopte een voorzet in de verste hoek voorbij Verbist. Iedereen, inclusief de naar de tribune verwezen Vanhaezebrouck wegens commentaar op de ref, begon te vieren. (SM)