KV Kortrijk verslaat Standard en wordt vierde

KV Kortrijk gaat met een fantastisch gevoel de winterpauze in. Het versloeg maandag Standard met 2-0 en springt zo over de Rouches naar de vierde plaats.

Het Guldensporenstadion van Kortrijk was zo goed als uitverkocht en de supporters zagen een sterke start van KV Kortrijk. Het trok meteen ten aanval en Standard plooide terug. Uitgesproken kansen leverde dat echter niet op voor de thuisploeg : Chavarria aarzelde net iets te lang en Messoudi was te verrast dat hij plots zoveel ruimte kreeg om af te drukken en weg was ook die mogelijkheid. Standard toonde in de eerste helft weinig tot niks. Een vrijetrap van Seijas werd door Van Hout weggebokst.

Standard begon sterker aan de tweede helft. Hun powerplay zorgde voor nervositeit bij de thuisploeg, maar doelman Kristof Van Hout moest amper reddingen verrichten. Elf minuten voor affluiten zorgde De Mets voor euforie in het rood-witte kamp. Met een schuiver maakte hij er 1-0 van. In blessuretijd maakte invaller Joseph-Monrose er nog 2-0 van. KV Kortrijk mag in de resterende elf matchen voluit mikken op een plaats in play-off 1.