KV Kortrijk verliest van GBA

KV Kortrijk kwam een paar keer goed weg, maar moest uiteindelijk toch met een 1-0-achterstand de rust in. De tweede helft was nog maar begonnen of de bordjes stonden alweer in evenwicht. Kortrijk ging verder op zijn elan, maar werd twee keer koud gepakt door MacDonald en verloor zo met 3-1.

Kortrijk, met opnieuw Lahaye in doel, dreigde meteen met een schotje van Kums. Daarna probeerde GBA het via Goor en Porokara, maar de bezoekers werden niet verontrust. Kortrijk nam geleidelijk aan de wedstrijd in handen en de linkerflank met Gershon en Oussalah was heel bedrijvig, maar de laatste pas liep steevast mis. Na een halfuur kregen de bezoekers bijna een koude douche. Custovic stond plots helemaal alleen voor doel, maar oog in oog met Lahaye knalde hij onbesuisd over. Dat had de 1-0 moeten zijn. In de daaropvolgende fase krulde Custovic een listig balletje naar de tweede paal, maar Gershon kon de bal op de lijn wegkoppen. Derde keer, goede keer voor Custovic. De Bosniër profiteerde van het geklungel in de KVK-defensie, rukte op en schoof de bal deze keer wel voor bij de bezoekende doelman. 1-0 aan de rust.

Kortrijk, met Capon in de ploeg, zette meteen orde op zaken in de tweede helft. Scepovic legde de bal goed terug tot bij De Mets en die kruiste de bal voorbij iedereen in doel. KVK duwde meteen door, maar Rossini kopte een uitstekende kans over. De thuisploeg kwam er een eerste keer uit en het was meteen raak. Porokara haalde de achterlijn en bracht de bal goed voor doel. Daar kon MacDonald de 2-1 binnenduwen. Tien minuten later is het opnieuw raak voor de thuisploeg. Anderlecht-huurling Rnic vond MacDonald met een prachtig pass en die schoof de 3-1 voorbij de kansloze Lahaye. Kortrijk was even van zijn melk, maar tien minuten voor tijd kregen ze toch nog een kans. Een vrije trap van Kums richting Rossini werd in de voeten van Messoudi gekopt, maar de verdediging van GBA kon de bal op het nippertje nog onschadelijk maken. Vervolgens kabbelde de wedstrijd naar zijn einde toe en bleeft de 3-1 op het bord staan. (SM)