KV Kortrijk verliest met zware 5-2 cijfers bij KV Mechelen

Kortrijk kwam nochtans snel 0-1 voor via Teddy Chevalier, maar in de tweede helft liep KV Mechelen uit tot 5-1. Topschutter Santini scoorde in het slot nog een penalty.

KV Mechelen begon het best aan de wedstrijd, maar het was KV Kortrijk dat via Chevalier heel snel 0-1 voor kwam. Enkele minuten later kopte Pavlovic centimeters naast het Mechelse doel. De thuisploeg reageerde met een kopbal van Mats Junker op de paal. Na 20 minuten moest Stijn De Smet het veld verlaten met een spierblessure. Benito Raman stond klaar om in te vallen en net dan kopt De Witte de 1-1 tegen de netten. Dat was meteen ook de ruststand hoewel Raman alleen voor Pacovski verscheen. Hij trapte recht op de Macedonische doelman.

Kortrijk kwam het best uit de kleedkamer na de rust, maar het was de thuisploeg die op voorsprong klom via Biset. Kortrijk versierde kans op kans, maar wrong die een voor een de nek om. Wie zelf de kansen niet afwerkt, weet dat het doelpunt dan wel eens aan de overkant kan vallen. Kamavuaka trapte op het uur de 3-1 tegen de netten en ook Junker en Diabang scoorden. In het slot van de match kreeg Kortrijk nog een strafschop na een bal tegen de hand van Mechelen-verdediger Bateau. Een koud kunstje voor topschutter Ivan Santini. In de slotseconder werd het nog bijna 6-2, maar de poging van Cordaro strandde op de lat. Een pijnlijke nederlaag voor de mannen van trainer Hein Vanhaezebrouck.