KV Kortrijk verliest generale repetitie voor bekerfinale

© BELGA
Redactie KW

Op eigen veld leed KV Kortrijk zaterdagavond een 2-5-nederlaag tegen Sporting Lokeren. Volgende maand staan beide clubs opnieuw tegenover elkaar in de bekerfinale.

De wedstrijd tussen de twee bekerfinalisten werd een waar spektakelstuk. Lokeren begon het best aan de wedstrijd en kwam na ruim een kwartier op voorsprong via Patosi. Een achttal minuten later hingen de bordjes al opnieuw in evenwicht. Steven Joseph-Monrose profiteerde van een misverstand in de bezoekende defensie. Lang stond die gelijke stand echter niet op het bord, want drie minuten later kopte Hamdi Harbaoui een hoekschop van Patosi tegen de touwen. Op slag van rust zag het er goed uit voor KVK toen de Griekse Lokerenaar Galitsios zijn tweede gele kaart kreeg na een obstructiefout op Oussalah.

Ondanks de numerieke minderheid nam Sporting Lokeren de wedstrijd ook na de rust in handen en dat resulteerde na twintig minuten in een derde doelpunt. Tambe zorgde met een owngoal voor de 1-3-tussenstand. De Kortrijkzanen vochten echter terug en de ingevallen Veselinovic zorgde twintig minuten voor affluiten voor de aansluitingstreffer. Harbaoui en Moussa Gueye zorgden in de slotfase nog voor de te harde 2-5-cijfers.

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier