KV Kortrijk verliest bekerfinale

KV Kortrijk heeft de bekerfinale van Lokeren verloren met 0-1. Ondanks de man-meer-situatie slaagde KVK er niet in om echt gevaarlijk te zijn, Harbaoui velde het oordeel in de 78ste minuut.

Beide teams begonnen erg snedig aan de partij en het spel ging goed op en neer, maar veel doelgevaar leverde dat niet op. Lokeren moest bovendien al snel met tien man verder, want Benjamin De Ceulaer kreeg in de 19de minuut een lichte rode kaart. Kortrijk profiteerde bijna meteen van de man-meer-situatie. Copa loste een bal, maar Veselinovic werd door Gueye alsnog van het openingsdoelpunt gehouden. Daarna bloedde de partij geleidelijk aan dood. Vlak voor de rust kwam Kortrijk nog dicht bij een doelpunt, maar Messoudi besloot recht op Copa.

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft en het was Lokeren dat voor het eerste gevaar zorgde. Harbaoui stak na een mooie ren de bal door naar Persoons, maar zijn voorzet kon nog net ontzet worden. Een paar minuten later was het de beurt aan KV Kortrijk. Messoudi bracht de bal voor doel, maar die ging net achter Pavlovic door. Het teken voor Kortrijk om stilaan meer druk naar voor te zetten, maar de verdediging van Lokeren ruimde alle ballen in de zestien op. Na iets meer dan een uur spelen klom KVK dan toch bijna op voorsprong, maar Veselinovic kopte net naast op voorzet van De Mets. Daarna bleef Kortrijk bijzonder voorzichtig voetballen, terwijl ook Lokeren voor risicoloos voetbal koos. Het tempo was daardoor naar een absoluut dieptepunt gezakt. Het stadion ontplofte echter toen Harbaoui in de 78ste minuut de 0-1 op het bord zette. KV Kortrijk probeerde de scheve situatie nog recht te zetten, maar zonder succes.