KV Kortrijk steviger in top zes na zege bij rode lantaarn Bergen

KV Kortrijk heeft een vervolg kunnen breien aan de stuntzeges tegen Anderlecht en Club Brugge. Op het veld van Bergen won het met 0-1. Het is voor het eerst sinds de terugkeer naar eerste klasse in 2008 dat KV Kortrijk in competitieverband zegeviert in het Stade Charles Tondreau.

Bergen begon het best aan de partij, had het meeste balbezit. Maar kansen leverde dat niet op. Daarna eiste Kortrijk de bal op, maar kansen creëren was er eveneens niet bij. Een schot van Gertjan De Mets, dat afweek op Sapina, was het grootste gevaar. Tot op slag van rust Bergendoelman Werner zich verkeek op een flauwe kopbal van Coulibaly en Kortrijk mocht toch met een voorsprong de rust in.

Na de pauze was Kortrijk heer en meester. Bergen kon amper dreigen, terwijl KVK in het eerste kwartier twee prima kansen kreeg. Werner had eerst een fantastische redding in huis op een kopbal van Santini en Stijn De Smet trapte alleen voor doel naast. Daarna verwaterde het spel. Kortrijk beperkte zich tot controlevoetbal, Bergen was niet bij machte om zich in de match te knokken. Toen Shpungin nog rood pakte na een stevige tackle op Pavlovic, kreeg KVK helemaal vrij spel. Bergen schreeuwde in de slotfase nog twee keer om een penalty, maar de scheidsrechter liet zich niet vangen. Twaalf op twaalf voor KVK, het is al jaren geleden dat rood-wit daar nog eens in slaagde.