KV Kortrijk start de trainingen

Redactie KW

De Rode Duivels zijn nog maar net op vakantie vertrokken, maar voor de spelers van KV Kortrijk begint het seizoen vandaag. Trainer Vanhaezebrouck verwachtte zijn jongens vanmorgen voor de eerste oefenstonde.

Iets meer dan veertig dagen na de laatste competitiewedstrijd tegen Lierse is het opnieuw verzamelen geblazen aan het Guldensporenstadion. Spelers en trainers staan klaar voor de eerste training van het nieuwe seizoen. Gisteren raakte bekend dat KV Kortrijk de transfer van Ivan Santini afrondde, een spits die overkomt van SC Freiburg in Duitsland. Hij kon de eerste training nog niet bijwonen, maar de andere nieuwkomers Maxime Chanot, Zarko Tomasevic en Teddy Chevalier waren deze ochtend wel al op post.

Coach Vanhaezebrouck is er klaar voor. “We hebben een welverdiend verlof gehad, maar net als bij iedere werknemer komt daar een einde aan. Nu gaan we er opnieuw vol invliegen.” Over de ambities blijft Vanhaezebrouck eerder bescheiden: “Voor een ploeg als KV Kortrijk blijft dat eigenlijk ieder jaar een beetje hetzelfde, een plaats in de middenmoot. Maar ik steek niet weg dat ik graag zoals de voorbije jaren wil meedraaien voor plaats zes. Daarvoor zullen we er dit jaar wel op de cruciale momenten moeten staan, iets wat vorig jaar niet het geval was.”

Na anderhalf uur vindt Vanhaezebrouck het welletjes en roept hij de troepen naar binnen. Volgende week speelt KV Kortrijk een eerste oefenwedstrijd tegen de stadsgenoten van SV Kortrijk. De competitie openen ze op 27 juli tegen OH Leuven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier