KV Kortrijk speelt finale beker van België

Woensdagavond heeft KV Kortrijk zich voor het eerst in de geschiedenis van de club geplaatst voor de finale van de beker van België. Het speelde woensdagavond 2-2 gelijk tegen Bergen, maar mag zich door de zege in de heenmatch opmaken om naar de Heizel te trekken.

De statistieken waren KV Kortrijk gunstig gezind. Bergen scoort dan wel in elke match dit seizoen, het krijgt er ook altijd minstens een tegen. Die statistieken werden bewaarheid. Al na zes minuten scoorde Perbet voor Bergen de 0-1. De nervositeit nam toe, maar in het derde kwartier zette Kortrijk via een owngoal en een treffer van Joseph-Monrose de scheve situatie recht.

Tweede helft

De tweede helft begon erg spectaculair. Na twee minuten al verschalkte Baptiste Martin zijn eigen doelman en stonden de bordjes terug in evenwicht (2-2). En drie minuten later beging Keet een strafschopfout op Nong, maar de Zuid-Afrikaanse doelman behoedde zijn ploeg van een nieuwe achterstand. Matthys trapte de rebound dan ook nog eens over.

Kansen derde treffer

Veel kansen waren er daarna niet meer, al kreeg de thuisploeg via Joseph-Monrose en Nfor nog twee prima mogelijkheden op een verlossende derde treffer. Die kwam er uiteindelijk niet, maar KVK speelt toch de finale van de Cofidis Cup op zaterdag 24 maart. Tegenstander dan wordt Lokeren of Lierse.

Bekijk hier de reportage

(CDW)

Reacties, sfeer en meer over de wedstrijd in Krant van West-Vlaanderen in Sport West, editie Kortrijks Handelsblad. En vanavond uitgebreid in het nieuws op WTV vanaf 18u00.