KV Kortrijk smeert Standard zevende nederlaag aan

KV Kortrijk speelde een sterke wedstrijd tegen Standard Luik en won verdiend met 2-1. Daardoor komt Kortrijk naast Club Brugge op de zesde plaats.

Standard had geen verhaal tegen een goed spelend KV Kortrijk. De thuisploeg legde de bezoekers uit Luik het spel op en domineerde de eerste helft. De Beule schoot de eerste grote kans na een kwartier naast. Standard probeerde wel, maar veel verder dan enkele halve kansjes kwamen ze niet. Even later dook Capon opnieuw goed de ruimte in, maar hij twijfelde te lang en besloot dan met een slechte voorzet. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft kwam KV Kortrijk dan toch op voorsprong. Martin bleef hangen en kreeg de bal plots in zijn voeten. Zijn strakke voorzet werd door Mboyo, vanuit buitenspel, feilloos in doel gewerkt. Zo ging de thuisploeg met een verdiende 1-0-voorsprong de rust in.

In de tweede helft probeerde Standard de wedstrijd naar zijn hand te zetten en werd de match bitsiger. Eerst besloot Carcela naast en daarna trapte Cyriac de bal keihard op de lat. In de daaropvolgende tegenaanval besloot Mboyo in de armen van Blazic. Na een goed uur spelen ontsnapte Verbauwhede aan een rode kaart, nadat hij de doorgebroken Nong tegen de grond liep. Even later kreeg Opare zijn tweede gele kaart voor een wilde tackle en de druk van Standard minderde. De thuisploeg verzamelde enkele grote kansen, maar het was wachten tot in de toegevoegde tijd vooraleer Rossini de verlossende 2-0 op het bord bracht. Witsel milderde nog tot 2-1, maar het doelpunt kwam te laat.

“Het spel zat op de wagen na de rode kaart”, zegt doelman Verbauwhede. “Daarna zag je de frustratie nog meer toenemen bij de bezoekers. Ik hoorde net dat ons eerste doelpunt buitenspel was, maar het mag ons ook eens meezitten. Mijn fout op Nong vond ik heel licht. Ik kwam wel uit, maar trok mij op tijd terug. Ik raakte hem amper, dus het was zeker geen overtreding.”