KV Kortrijk smeert Club Brugge eerste seizoensnederlaag aan

Club Brugge is op de elfde speeldag tegen zijn eerste competitienederlaag van het seizoen aan gelopen. Blauw-zwart ging in de West-Vlaamse derby bij KV Kortrijk met 2-1 onderuit.

In een kansarme partij leken de Bruggelingen in de slotfase de zege te gaan pakken, toen een schot van Zimling twaalf minuten voor tijd via de lat en het hoofd van doelman Van Hout in doel belandde.Kortrijk wist die achterstand in een dolle slotfase echter nog om te buigen. Zes minuten voor tijd lukte Chavarria de gelijkmaker en twee minuten later verdween een vrije trap van Czvitkovics in doel (2-1).Eerder op de dag ging leider Anderlecht pas in de slotfase winnen op het veld van Westerlo (1-2). In de stand ziet Club Brugge leider Anderlecht verder uitlopen. Club heeft net als AA Gent en stadsgenoot Cercle 22 punten, vier minder dan paars-wit. Kortrijk is knap vijfde, met zeventien punten.