KV Kortrijk plaatst zich voor halve finale beker van België

© BELGA
Redactie KW

KV Kortrijk plaatste zich woensdagavond voor de halve finale van de Cofidis Cup ondanks 2-1-verlies tegen Beerschot. Kortrijk had eerder al de heenmatch met 2-0 gewonnen. KVK is de enige West-Vlaamse ploeg die nog bekert.

KV Kortrijk schreef woensdagavond geschiedenis door Beerschot uit de bekercompetitie te knikkeren. KV Kortrijk won de heenmatch met 2-0 en had in Antwerpen voldoende met 2-1-verlies om zich te kwalificeren voor de halve finale.

KVK kwam nochtans snel op achterstand. Dayan bracht zijn ploeg na amper tien minuten al op 1-0 en Kortrijk holde achter de feiten aan. Net voor de pauze moest Beerschot met tien verder na een rode kaart voor Malul, die Oussalah wild tackelde.

Na de pauze kwam Beerschot op 2-0, maar Veselinovic tekende voor de bevrijding. Hij zette zijn team in de 66ste minuut op weg naar de halve finale. Kortrijk drong nog een paar keer aan op de gelijkmaker, maar kon zich verzoenen met het verlies.

Thor Waterschei

Het is nog maar de tweede keer in de geschiedenis van de club dat Kortrijk de halve finale van de beker van België speelt. In het seizoen 1979-1980 was de toenmalige tweedeklasser zelfs dicht bij een ticket voor de Heizel, maar in de halve finale was Thor Waterschei toen te sterk.

KV Kortrijk speelt in principe op woensdag 1 februari in Bergen de heenmatch van de halve finale van de Cofidis Cup. Een week later volgt de return voor eigen volk.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Kortrijks Handelsblad en De Weekbode (edities Izegem en De Leie).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier