KV Kortrijk pakt punt op Anderlecht

KV Kortrijk heeft op de openingsspeeldag van play-off I 1-1 gelijkgespeeld tegen Anderlecht. KVK kwam in het Constant Vanden Stockstadion 0-1 voor, Mbokani maakte gelijk.

Joseph-Monrose bracht de Kerels na 17 minuten op voorsprong na een assist van Dejaeghere, die in buitenspelpositie stond (0-1). Paars-wit herstelde na een zwak begin het evenwicht, maar moest tot de 63e minuut wachten op de gelijkmaker. Dieumerci Mbokani maakte een slimme pass van Suarez mooi af met een stiftertje (1-1). In de slotfase claimde Anderlecht nog een strafschop na een overtreding op Suarez in de zestien, maar scheidsrechter Wim Smet liet doorspelen.Door het puntenverlies ziet Anderlecht (35 ptn) in de stand Club Brugge (34 ptn) naderen tot op één punt. AA Gent blijft derde met 31 punten en heeft al een voorsprong van vijf punten op Standard (26 ptn). KV Kortrijk is vijfde met 24 punten, eentje meer dan Racing Genk.