KV Kortrijk pakt een punt op het veld van landskampioen Racing Genk

KV Kortrijk heeft zaterdag voor een kleine stunt gezorgd in de Jupiler Pro League. De Kortrijkzanen speelden 2-2 gelijk op bezoek bij Racing Genk, dat dinsdag in de Champions League nog een punt pakte tegen Chelsea.

De eerste helft was slaapverwekkend langs beide kanten. De Kortrijkse coach Hein Vanhaezebrouck had zijn tactisch plannetje goed uitgelegd aan de spelers en de Genkenaars vonden geen gaten in de Kortrijkse muur. Na amper veertig seconden in de tweede helft opende Jelle Vossen toch de score voor de thuisploeg. De lijnrechter vlagde voor buitenspel, maar scheidsrechter Boucaut keurde het doelpunt toch (terecht) toe. Lang kon de landskampioen van die voorsprong niet genieten, want tien minuten later hingen de bordjes al opnieuw in evenwicht. Een voorzet van op rechts werd door Ernest Nfor (met de hand) voorbij doelman Köteles gewerkt. Mustapha Oussalah kreeg de Cristal Arena helemaal stil toen hij nog eens tien minuten later de Kortrijkzanen op voorsprong bracht. De Limburgers gingen daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar lang zag het ernaar uit dat Kortrijk de drie punten op zak had. Twee minuten voor affluiten kwam de Genkse gelijkmaker er toch via Limbombe. In blessuretijd strandde een vrije trap van Töszer nog op de paal.