KV Kortrijk opent seizoen met gelijkspel

© BELGA
Redactie KW

KV Kortrijk en Lierse hebben de punten gedeeld in hun openingsmatch van de Jupiler Pro League. Lierse opende de score, maar Kortrijk zette na de pauze én met tien spelers na rood voor Nfor de situatie recht: 1-1.

Kortrijk begon met lef aan de wedstrijd, maar Pavlovic en De Mets misten op een haar na hun kansen. Lierenaars Sonck en Kovacs dreigden wel, maar botsten telkens op een sterke Kristof Van Hout in het Kortrijkse doel. Na achttien minuten viel het eerste doelpunt compleet uit de lucht: een vrije trap van Maric botste voorbij iedereen in doel.

Meteen na de pauze schudde Ernest Nfor het Guldensporenstadion wakker. De enige Kortrijkse spits kreeg rood na een vermeende elleboogstoot. Toch slaagde KVK erin gelijk te maken. Lierse maakte handspel en de jonge scheidsrechter Lardot legde de bal op de stip. Brecht Capon maakte er 1-1 van. De wedstrijd bloedde vervolgens dood en in een spannende de slotfase redde Kristof Van Hout meer dan eens het Kortrijkse punt.

Trainer Hein Vanhaezebrouck toonde zich na afloop tevreden over de prestatie van zijn ploeg. “Bij het tegendoelpunt gingen we in de fout, maar chapeau voor de manier waarop mijn jongens de situatie hebben rechtgetrokken.” Vanhaezebrouck hekelde wel het feit dat hij over te weinig ervaring én spitsen beschikt. “Zowat alle leiders vertrokken bij KVK, dan is het moeilijk om van de ene op de andere dag een nieuwe leider te hebben.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier