KV Kortrijk ontmoet Beerschot in kwartfinale Cofidis Cup

© BELGA
Redactie KW

Vrijdagmiddag werd in Brussel geloot voor de kwartfinales en halve finales van de beker van België, de Cofidis Cup. KV Kortrijk, de enige West-Vlaamse vertegenwoordiger, neemt het daarin op tegen Beerschot.

KV Kortrijk schakelde woensdag voor eigen volk Sint-Truiden uit en plaatste zich zo als enige West-Vlaamse club voor de kwartfinale van de Beker van België. Waregem botste op Standard, Cercle werd verslagen door Beerschot en Club Brugge moest na strafschoppen het hoofd buigen op het veld van AA Gent.

In de kwartfinale wordt met heen- en terugmatch gespeeld. KVK neemt het op woensdag 21 december eerst voor eigen volk op tegen Beerschot. De terugmatch in Antwerpen is voorzien op woensdag 18 januari.

De andere kwartfinales: Lierse – Standard, Lokeren – Gent en Bergen – Rupel-Boom.

Er werd meteen ook geloot voor de halve finales. Als KV Kortrijk zich kwalificeert, ontmoet het in de halve finale de winnaar van het duel tussen Bergen en Rupel-Boom.

“Dubbeltje op zijn kant”

Kortrijkcoach Hein Vanhaezebrouck toonde zich alvast tevreden met de loting. “Beerschot is niet de beste, maar ook niet de slechtste loting die mogelijk was”, klinkt het. “Beerschot is een ploeg die evenwaardig is aan mijn kern. Veel zal afhangen van details en de vorm van de dag. Dat we eerst thuis spelen hoeft daarom niet meteen een nadeel te zijn. Het zal een dubbeltje op zijn kant worden om uit te maken wie doorstoot.”

“Indien we doorstoten hebben we het geluk dat we opnieuw niet op een topploeg botsen”, beseft Vanhaezebrouck. “Als we er van uitgaan dat Bergen zich als eersteklasser dit keer niet laat verrassen door Rupel-Boom, dan komen we uit tegen een ploeg van onze waarde. In dat geval moeten we er wel rekening mee houden dat de maanden januari en februari ontzettend druk worden. Tien matchen die om de drie à vier dagen gespeeld worden, voor een club als KV Kortrijk is dat niet zo evident.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier